Algemene taalvaardigheid 2016-12-25T01:27:43+00:00

 بسم الله والحمد لله

Nadat je hebt leren lezen, komt de volgende stap en dat is het leren van woorden en de betekenissen ervan in verschillende contexten. Een woord kan namelijk in een bepaalde context een ding betekenen en in een andere context weer iets anders. De beste manier is om de Qoeraan te bestuderen. Dit is niet alleen het pure Arabisch, maar is ook het beste wat de Arabische taal te bieden heeft. De zinsopbouw, woordkeuze, grammatica en balaaghah zijn ongeëvenaard. Er zijn ongeveer 70.000 woorden (waarvan ongeveer 7.000 unieke woorden) in de Qoeraan. De meest voorkomende woorden komen duizenden keer voor. Er is een start gemaakt om deze veelvoorkomende woorden uit te leggen, het concept kan je hier vinden.

Er zijn ook verschillende methodes samengesteld om de Arabische taal uit te leren, zoals:

  • al-3arabiyyah bayna yadayk
  • al-kitaaboe l-asaasie
  • de Medienah-cursus, genaamd “doeroesoe l-loeghati l-3arabiyyati li ghayri n-naatiqiena bihaa
  • en anderen

Iedere cursus heeft zijn voor- en nadelen. Probeer voor jezelf duidelijk te krijgen welke het beste bij jou past. Maar als je er een hebt gekozen, maak deze dan af. Het vele wisselen tussen de verschillende methodes zorgt ervoor dat je niets leert. Er is geen supercursus die jouw in één week duizenden woorden leert in zinsverband. Sterker nog, tijdens het bestuderen van deze boeken zal je waarschijnlijk het gevoel hebben niet vooruit te gaan. Dat maakt het moeilijk en kan ervoor zorgen dat je wilt opgeven. Veelvuldig wisselen en zoeken naar de perfecte methode is trouwens net als opgeven, want je leert zo echt helemaal niets.

Ongeacht welke route je ook kiest, de Qoeraan moet centraal staan in je studies. Het is het beste wat de beste taal te bieden heeft. Er zijn daarnaast meerdere vertalingen van de interpretatie van de betekenissen beschikbaar. Elk vers is uitgebreid bestudeerd. De recitatie van elk vers is terug te vinden. Het lezen en proberen te begrijpen ervan is één van de beste manieren om dichter bij Allaah te komen. Dit zijn allemaal kwaliteiten die de verschillende leermethodes allemaal niet hebben.