Waar begin ik met het leren van de Arabische taal? 2016-12-25T01:39:12+00:00

 بسم الله والحمد لله

[accordian divider_line=”yes” class=”” id=”ruimte_tussen”][toggle title=”Het lezen” open=”no”]Hiermee bedoelen we dat iemand in staat is om Arabische teksten te lezen, met name de Qoeraan.[/toggle][toggle title=”Algemene taalvaardigheid” open=”no”]Hiermee bedoelen woordenschat en de competentie om de verschillende betekenissen van woorden in verschillende contexten te begrijpen.[/toggle][toggle title=”Grammatica” open=”no”]Hieronder valt morfologie (as-Sarf) en syntaxis (an-Nahw).[/toggle][toggle title=”Retorica” open=”no”]Dit is de de kunst van welbespraakheid (al-Balaaghah).[/toggle][/accordian]

Hoe benader je deze vier taalcomponenten?

Je begint met het leren lezen. Daarna bouw je een woordenschat op. Maar je leert niet alleen woorden los, maar ook in zinsverband. Dit is blijf je voor de rest van je leven doen, omdat er altijd nog woorden zijn die je kan leren. Zodra je een redelijke algemene taalvaardigheid hebt, voeg je hier grammatica aan toe. Na een grondige studie van de Arabische grammatica en het vergroten van je vocabulaire, kan je beginnen met de kunst van retorica (welbespraakheid).

De Arabische taal is de taal van de Qoeraan. Het leren van deze taal is dus een manier om dichter bij Allaah te komen. Met deze site beogen we het leren van de Arabische taal te ondersteunen.

De beste onderverdeling waar we op zijn gekomen is het onderverdelen van de Arabische taal in vier componenten.